1277358_10151740434683929_1788847198_o

Nacionalna strategija razvoja računalnih igara

By | Vijesti | No Comments

Nakon što je šest ministarstava Republike Hrvatske potpisalo Izjavu o namjeri poticanja razvoja i kreativnih i kulturnih industrija, pokrenuta je izrada Nacionalne strategije (kreativnih i kulturnih industrija RH).
Računalne igre i novi mediji po prvi se puta pojavljuju kao jedan od sektora pa ako se profesionalno bavite izradom igara u Hrvatskoj, imate iskustva u industriji u inozemstvu ili se na bilo koji način smatrate pozvanim sudjelovati u izradi dokumenta, prijavite se za sudionika radne skupine.

Prvi sastanak održat će se u veljači, a za prijave i detaljne informacije javite se na info@cgda.hr

globalgamejam

Prijavi se na Global Game Jam

By | Vijesti | No Comments

Global Game Jam je svjetsko natjecanje u izradi video igara u trajanju od 48 sati koji se održava u isto vrijeme u preko 500 gradova u cijelom svijetu.

Od ove godine natjecanje se održava i u Hrvatskoj, od 29. do 31. siječnja, a više informacija i obrazac za prijavu dostupni su na ggj.cgda.hr.

Ovime je zadovoljena propisana forma, no kako se očekuje da će među sudionicima biti uglavnom mlađi ljudi, postavljen je i tzv. event na Facebooku. Iz istog razloga baratamo i službenim heštegom: #ZagrebGGJ

Prijaviti se, dakle, mogu studenti, ali i profesionalci, amateri, penzioneri, ukratko svi, a iako to nigdje ne stoji i informacija je zasad neslužbena, od suorganizatora doznajemo da za sudionike priprema vrijedne nagrade.

IMG_0613

Central European Games Conference 2016

By | Events | No Comments

Susret developera u Beču još jednom stavlja naglasak na regionalnu suradnju, a ovogodišnje izdanje na rasporedu ima i dva goruća globalna problema: edukaciju i žene u industriji.

Indie developerima namijenjen je Indie expo kao zasebno zbivanje, dok su posljednja dva dana konferencije rezervirana za nezaobilazni Game-jam. Konferencija se održava u prostorima Sveučilišta u Beču, dok su večernji sati rezervirani su za zabavu (vjerojatno na drugoj, trenutno nenajavljenoj lokaciji)  i jednako važno brušenje vještina u tzv. networkingu.

Dobre vijesti za sve posjetitelje CEGC-a iz Hrvatske je organizirani prijevoz autobusom, dok organizator za članove CGDA odobrava i poseban popust –  zatražite ga na info@cgda.hr.

Prijave i više informacija: www.cegconf.com

Lara-Croft-lara-croft-tomb-raider-the-movies-31923666-1024-768

Zajedno smo jači

By | Vijesti | No Comments

“Svaka je lijepa na svoj način” općenito je dosadni kliše, ali kada se radi o filmskoj industriji i industriji video igara te uzmemo li u obzir rezultate koje obje ostvaruju pojedinačno, izreka začudo drži vodu.

Zanima li vas kako te dvije industrije funkcioniraju odvojeno te kako bi, uz malo truda, mogle funkcionirati zajedno, navratite sutra u 9.30 ujutro u Cineplexx na Kaptol Centru. Prvo će se filmaši predstaviti devovima i obrnuto, a onda će za okruglim stolom razgovarati o mogućim suradnjama, budućnosti svog odnosa te financiranju potencijalnih zajedničkih projekata.

Na okruglom stolu sudjelovat će Hrvoje Hribar (ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra), Jasmina Kallay (stručnjakinja za video igre), Tadej Fius (Media Atlas iz Slovenije), Marina Andree Škop (Studio Dim), Nina Petrović (Švenk) te naravno naši Ante Vrdelja (tajnik CGDA), Admir Elezović (Croteam), Krešimir Špes (Cateia Games, predsjednik CGDA), Mario Mihoković (Intercorona/Little Green Men), Damir Đurović (Reboot) i Bernard Bachrach (Binx Interactive). Okrugli stol moderirat će Martina Petrović, voditeljica Deska Kreativne Europe – Ureda MEDIA.

Link za prijavu je ovdje. Vidimo se!