Booklet_collage

Budi u brošuri – CGDA 2018

By | Vijesti | No Comments

U pripremi je novi pregled hrvatskih studija za izradu igara, projekata i vezanih zbivanja. Tiskano izdanje brošure za 2016. godinu je razgrabljeno na sajmovima od Seattlea do Shanghaija, no ako vas zanima kako je pregled domaće scene izgledao preklani imamo još svega nekoliko komada (!) u PDF-u – evo ovdje.

Objava u brošuri je potpuno besplatna, a svi zainteresirani za objavu čim prije trebaju dostaviti:
-naziv studija / osobno ime (ako vas je više, samo project lead)
-naziv igre
– opis do 350 znakova (Word Count; characters with spaces) u kojima predstavljate studio i projekt
– najmanje jednu sliku visoke rezolucije (screenshot iz igre ili wallpaper)
– web adresu (tko ima) i email za kontakt
– popis platformi za koje se specijalizira studio
– opcionalno: logo igre, studija, cut-out art (PSD, PNG)

Brošura iz 2016 dostupna je u PDF formatu ovdje.

Poveznicu na materijale pošaljite na info@cgda.hr, a rok za predaju je 20. srpnja 2018. Godine.

Scum

Scum – samo što nije

By | Uncategorized | No Comments

Izlazak SCUM-a najavljen je za kolovoz ove godine, što znači da ćemo uskoro napokon moći zaigrati verziju igre u Early Accessu.

Legendarni hrvatski studio za izradu igrica Gamepires, poznat po mnogim legendardnostima, dao si je u zadatak unijeti nasušno potrebno osvježenje u žanr otvorenih, mnogoljudnih survival igara. Kako? Imaju mnogo zanimljivih ideja među kojima se ističe sustav minucioznog upravljanja metabolizmom likova.

Veću u fazi Early Accessa SCUM će igračima nuditi “istraživanje otoka, razvoj vlastitih likova i interakciju s drugim likovima u igri, uključujući i životinje, kao i sklapanje jednostavnih saveza s frendaćima.”

Igru već danas možete dodati na Wishlistu, da dobijete obavijest na datum izlaska i tako se osigurate da vam ne promakne.

Gamescom 2018

Štand CGDA na Gamescomu 2018.

By | Uncategorized | No Comments

Hrvatski autori i proizvođači videigara još jednom organiziraju zajednički nastup na najvećem sajmu igara na svijetu, njemačkom Gamescomu. Već tradicionalno izlaganje će podržati i Hrvatska gospodarska komora, i to u tzv. Business dijelu sajma, namijenjenom isključivo novinarima i poslovnim partnerima, a zatvorenom za javnost.

CGDA zajedničko izlaganje priređuje već petu uzastopnu godinu, a ovogodišnji nastup u paviljonu 4.1 obilježit će, znamo to već sada, rekordni broj igara i developera iz Hrvatske, na najvećem štandu do danas.

Konačno idejno rješenje, vizualizacija i popis studija koji sudjeluju još nisu finalni, no jedna stvar jest: čuveni “Hrvatski networking hour” potvrđen je i za 2018. godinu. Posjetite nas na Gamescomu od 21. do 23. kolovoza!

War. Awww....

Sve što ste željeli znati o Unity of Command 2

By | Vijesti | No Comments

Ima tu mnogo teksta, na službenom blogu gdje developeri na čelu s g. Tomislavom Uzelcom bilježe smjernice razvoja, dokumentiraju dosadašnji napredak i promišljaju o uzbudljivim novim rješenjima koja će se možda naći u finalnoj verziji igre ili ipak neće, sve to ovisi. O čemu ovisi? E to je dio zbog kojeg vrijedi sve pročitati.

Ukratko, promaknuo nam je posljednji unos bloga, broj 16, pa nepravdu ispravljamo sada i prenosimo intriganti dio, iako će po svojoj prilici uskoro i unos broj 17.

Tko je imao čast i priliku u Dubrovniku isprobati igru prije koji mjesec vjerojatno je već vidio zanimljivu novost, tzv. fog of war, kao i izravnu posljedicu ovog dodatka na osnovnu mehaniku igre. Pomicanje jedinica pa provjera procjene žrtava na obje strane i potom undo u slučaju da izgledi nisu dobri, više nije dozvoljeno. Da jest, čemu FoW?  Iznašlo se zgodno rješenje za zamjenu, a koje je – e to piše u blogu, evo tu.