Monthly Archives: Siječanj 2016

1277358_10151740434683929_1788847198_o

Nacionalna strategija razvoja računalnih igara

By | Vijesti | No Comments

Nakon što je šest ministarstava Republike Hrvatske potpisalo Izjavu o namjeri poticanja razvoja i kreativnih i kulturnih industrija, pokrenuta je izrada Nacionalne strategije (kreativnih i kulturnih industrija RH).
Računalne igre i novi mediji po prvi se puta pojavljuju kao jedan od sektora pa ako se profesionalno bavite izradom igara u Hrvatskoj, imate iskustva u industriji u inozemstvu ili se na bilo koji način smatrate pozvanim sudjelovati u izradi dokumenta, prijavite se za sudionika radne skupine.

Prvi sastanak održat će se u veljači, a za prijave i detaljne informacije javite se na info@cgda.hr

globalgamejam

Prijavi se na Global Game Jam

By | Vijesti | No Comments

Global Game Jam je svjetsko natjecanje u izradi video igara u trajanju od 48 sati koji se održava u isto vrijeme u preko 500 gradova u cijelom svijetu.

Od ove godine natjecanje se održava i u Hrvatskoj, od 29. do 31. siječnja, a više informacija i obrazac za prijavu dostupni su na ggj.cgda.hr.

Ovime je zadovoljena propisana forma, no kako se očekuje da će među sudionicima biti uglavnom mlađi ljudi, postavljen je i tzv. event na Facebooku. Iz istog razloga baratamo i službenim heštegom: #ZagrebGGJ

Prijaviti se, dakle, mogu studenti, ali i profesionalci, amateri, penzioneri, ukratko svi, a iako to nigdje ne stoji i informacija je zasad neslužbena, od suorganizatora doznajemo da za sudionike priprema vrijedne nagrade.

IMG_0613

Central European Games Conference 2016

By | Events | No Comments

Susret developera u Beču još jednom stavlja naglasak na regionalnu suradnju, a ovogodišnje izdanje na rasporedu ima i dva goruća globalna problema: edukaciju i žene u industriji.

Indie developerima namijenjen je Indie expo kao zasebno zbivanje, dok su posljednja dva dana konferencije rezervirana za nezaobilazni Game-jam. Konferencija se održava u prostorima Sveučilišta u Beču, dok su večernji sati rezervirani su za zabavu (vjerojatno na drugoj, trenutno nenajavljenoj lokaciji)  i jednako važno brušenje vještina u tzv. networkingu.

Dobre vijesti za sve posjetitelje CEGC-a iz Hrvatske je organizirani prijevoz autobusom, dok organizator za članove CGDA odobrava i poseban popust –  zatražite ga na info@cgda.hr.

Prijave i više informacija: www.cegconf.com