Monthly Archives: Travanj 2015

Einlass zur gamescom 2013, Eingang Nord

Hrvatski tvorci igara na Gamescomu 2015.

By | Vijesti | No Comments

Nakon prošlogodišnje premijere, domaći proizvođači igara i ove će se godine zajednički predstaviti na Gamescomu, najvećem sajmu igara na svijetu, koji se početkom kolovoza održava na kölnskom velesajmu.

Do početka sajma ostalo je oko četiri mjeseca, no osam suizlagača započelo je pripreme još početkom ove godine. Osigurano je sufinanciranje i logistička potpora Hrvatske gospodarske komore, koja je i ove godine prepoznala potencijal domaće industrije videoigara, sektora u kojem je 99% proizvoda namijenjeno izvozu.

Planirano je postavljanje štanda na poslovnom dijelu sajma Gamescom, koji i ove godine raste i održava se na rekordnih 180.000 kvadratnih metara, uz jednako dojmljive podatke o posjetiteljima: preko 30.000 poslovnih korisnika i 335.000 zainteresiranih iz 88 zemalja službena je statistika lanjskog sajma,  dok je (očekivana) novost najava organizatora koji u 2015. očekuje i novi rekord u broju posjetitelja.

Domaći autori igara zainteresirani za nastup na nacionalnom štandu na ovogodišnjem Gamescomu štandu mogu se prijaviti za sudjelovanje i doznati više o projektu izravnim upitom na adresu CGDA.

 

http://www.hgk.hr/naslovnica/prvi-nastup-hrvatske-industrije-racunalnih-igara-na-sajmu-gamescom-u-kolnu

CGDA_Reboot_placeholder

CGDA i Reboot Develop

By | Vijesti | No Comments

Klaster hrvatskih proizvođača računalnih igara (Croatian Game Developers Association) službeno je predstavljen na konferenciji Reboot Develop 2015, najznačajnijoj regionalnoj konferenciji o videoigrama, koja se ovih dana održava u Dubrovniku.

Osnivači i članovi Klastera su domaći studiji svjetskog glasa: Cateia Games, Crotam, Dreamatrix, Gamepires, Ironward, Little Green Men, Nanobit, Ocean Media, Reboot i Indifferent studio.

Nakon dvije godine neformalnih sastanaka i sporadičnih pokušaja združene promocije igara nastalih u Hrvatskoj, domaći developeri od ovog mjeseca imaju platformu za uspješnije širenje dobrog glasa o izvrsnim domaćim igrama, u svijetu ali i u Hrvatskoj, s ciljem postizanja što boljih uvjeta za razvoj postojećih i novih studija.

Članovi Klastera ovim putem pozivaju sve tvrtke i fizičke osobe koje stvaraju igre ili tek smjeraju takvo poduzeće na pridruživanje – ili naprosto kontakt.

 

http://www.rebootdevelop.hr/